Home Vítej na GRANO MUSICALIS!  |  Přihlášení  |  Pravidla  |  Nápověda
Píšeme texty

Vztah k Bohu

OD: Píšeme texty KDY: 18.11.06 19:06:22

2.  Co potřebuji k psaní textů

Vztah k Bohu

Chci-li psát texty k duchovním písním, pak tím nejzákladnějším a prvotním předpokladem je vyřešený vztah k Bohu.

To předpokládá být Božím dítětem. Věřit Bohu, jeho Slovu, vyznat mu svoje hříchy a přijmout jeho odpuštění. Být poznamenán jeho milostí.



» Více...

Soustředění

OD: Píšeme texty KDY: 23.11.06 19:59:49

Obdarování

Soustředění

Otázka psaní textů je v podstatě otázkou soustředění. Soustedění na psaní textů je ovšem jiné než soustředění potřebné k vydělávání peněz.

Je to zvláštní způsob pozornosti, při němž si je textař vědom všech důsledků a možností při rozvíjení své myšlenky. Přesně tak, jako rostlina, o které by se dalo říci, že se nesoustředila na mechanický vývoj jedním směrem, ale mnoha směry, že listy míří ke světlu a teplu, kdežto kořeny k vodě, a to vše zároveň.

Různí textaři se soustřeďují různým způsobem. Obecně se dají rozlišit dva druhy soustředění: jedno je okamžité a úplné, druhé pak úmorné a dosahované pouze po etapách.



» Více...

Inspirace

OD: Píšeme texty KDY: 23.11.06 20:18:03

Inspirace

Z toho, co jsem uvedl, by mohl čtenář dojít k závěru, že neexistuje nic takového jako inspirace, nebo že je to pouze autor těchto poznámek, který ji postrádá.

Odpověď zní tak, že v psaní textů je práce všechno kromě inspirace. Ať už je tato práce vykonána v jediném rychlém náporu, nebo ať je to pomalý proces vývoje od jednoho stadia ke druhému.



» Více...

Paměť

OD: Píšeme texty KDY: 24.11.06 22:36:57

 

Paměť

Jestliže umění soustředit se zvláštním způsobem je pro psaní textů disciplína nezbytná, pak zvláštním způsobem vycvičená paměť je vzácným darem textařekého obdatování.

Textař především nikdy nezapomíná na jisté smyslové dojmy, které zažil a které dokáže vždy znovu a znovu oživovat s veškerou jejich původní svěžestí.



» Více...

Píseň

OD: Píšeme texty KDY: 24.11.06 22:44:02

 

Píseň

Inspirace a dar písně jsou neredukovatelné základní kvality textaře.

Inspirace je prožitek, kterým je verš nebo nápad textaři dán, a proto je to také stav mysli, ve kterém textař píše své nejlepší texty.



» Více...
 « Předchozí strana  2  Další strana » 
Kanály GRANO MUSICALIS pro čtečku novinek FEED Reader
RSS Feed  ATOM Feed
» TITULNÍ FOTO:
Náhled obrázku Píšeme texty
» UŽIVATELÉ
Obrázek uživatele   Píšeme texty offline
» DETAILY A KONTAKT
» STATISTIKA
Články: 14
Foto: 0
Projekt GRANO SALIS NETWORK